XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. november 29. Taksony, Ilma

Díszpolgárok 2008 NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Ormos Mária

Ormos Máriaakadémikus, történész, egyetemi tanár

Életműve alapján az egyik legjelentősebb kerületben élő történész. Számos könyv, dokumentum kötet, tanulmány, cikk szerzője. Több tudományos társaság tagja. Az MTA 1987-től levelező, 1993-tól rendes tagjává választotta. 2005 őszétől a Pécsi tudományegyetem emeritája.


Osváth Péter

Osváth Pétercukrász

A kerület évtizedek óta közismert és elismert cukrásza, a kerületben fogalom a Kunyhó cukrászda, melyet több mint fél évszázada működtet. Árait mindig a környéken lakó tisztességesen dolgozó emberek pénztárcájához igazította. Süteményei, az udvarias kiszolgálás, a vendégkör és a tágabb közösség megbecsülését jelenti.Dr. Popper Péter

Dr. Popper Péterpszichológus, tudós

Pszichológus, tudós, vendégprofesszor, író, közíró, színdarabíró, televíziós személyiség, sokoldalú ember, aki  heti 20 órában tanított különböző egyetemeken. Filozófia, logika, pszichológia szakon végzett, majd volt klinikai gyermekpszichológus, szakfolyóirat főszerkesztő, tagja volt az MTA bizottságának, illetve szakbizottságának. 2010-ben hunyt el. Munkásságát emléktábla őrzi a Csanády u. 22. számú ház falán.