XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. szeptember 25. Eufrozina, Kende

Hild János-díj NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

A városfejlesztés terén elért eredmények elismeréseként Hild János-díjat kapott a XIII. kerület. A Magyar Urbanisztikai Társaság az urbanisztika területén elért kiváló eredményeket értékeli a díjjal.

A Magyar Urbanisztikai Társaság méltatása:

Budapest XIII. kerületének az elmúlt két évtizede olyan tudatos, összehangolt, az erőteljes befektetői-beruházói érdeklődést pozitív energiává alakító fejlesztési munkája annyira látványos, szembeötlő eredményt hozott, hogy sokan már nem is értik, mit jelentett húsz-harminc évvel ezelőtt az "Angyalföld", a "munkásosztály fellegvára" fogalma, és hogy a Váci út korábban inkább a lepusztult, elavult szocialista nagyipar jelképe volt, mintsem világszínvonalú irodaépületeké, vagy modern, divatos lakónegyedeké.

Mindez olyan több évtizedes kitartó, átgondolt, és visszafogottságában is határozott városvezetési és városfejlesztési munkának köszönhető, ahol a politikai vezetés mindig partnernek tekintette a szakmát, és ennek eredményeként a súlyos válsághelyzetből kiutat sejttető metróvonal, főútvonalszélesítés rendszerváltozás-körüli átadását sikerült igazi húzóerővé fejleszteni. Nem a véletlen műve, hogy a fővárosi - és egyben országos lakásépítési listákat sok éven keresztül vezette Budapest XIII. kerülete, és az elmúlt évek köztérmegújítási akciói fényes bizonyítékát adják annak is, hogy a privát beruházások mellett az önkormányzat is stratégiai gondolkodással, és színvonalas szakmai munkával segíti a városrész, és egyben az egész főváros élhetőségének, vonzerejének növelését.

 

A Magyar Urbanisztikai Társaság Hild Jánosról, az első budapesti városrendezési terv készítőjéről nevezte el a települési Hild János-díjat, amelyet az urbanisztika terén kimagasló eredményeket elért települések önkormányzatának adományoz. Hild János-díj adományozható a település vagy kerület önkormányzatának a helyi értékek megőrzésével megvalósított, esztétikus környezetalakításért, a település színvonalas fejlesztéséért, a településfejlesztésben, -üzemeltetésben, a környezeti értékek védelmében kifejtett közösségi részvételért.

 

A Hild János-díj átadásáról itt olvashat részleteket.

Városfejlesztési híreink