XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. szeptember 28. Vencel, Salamon

Ez történt egy év alatt a XIII. kerületben NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

A 2009. év kiadványai


Az idei a harmadik alkalom, hogy az elmúlt esztendő kerületi eseményeiről összegzést nyújtunk át Önöknek, kerületrészenként eltérő képtartalommal.

Az elmúlt évben is kerületünkben épült a legtöbb lakás, irodaház. A Zsinór utcában a 70 lakásos ház elhelyezett alapköve azt jelenti, hogy mind a 200 bérlakás elkészül, amint azt az önkormányzati ciklus elején ígértük. Az eddig átadott lakások több száz család helyzetén javítottak, nagyobb, korszerűbb, komfortosabb otthonba költözhettek.

Ugyanilyen jelentősek a fejlesztések: a Pannónia és a Futár utcai iskola, az óvodák, az orvosi rendelők, az utak, a kerékpárhálózat bővülés, a parkok, játszóterek, szökőkutak építése, az itt élő emberek életminőségén javított. A szolgáltatások szinvonalát megtartottuk, fejlesztettük. Bevezettük az Angyalföld kártyát, ingyenes kerékpárkölcsönzés indult, internet kávézót avattunk nyugdíjasainknak. Valamennyi iskolai szaktanterembe korszerű interaktív táblát szereltünk, az összes játszóterünk EU-szabványos.

Az elvégzett munkáért ez évben is számos elismerést kaptunk. Két felújított épületünk - a Pannónia Általános Iskola és a Révész utcai rendelő - építészeti nívódíjban részesült, elismerte a zöldterület-fejlesztésben végzett tevékenységünket az Állami Szávevőszék, méltán kaptunk különdíjat a Virágos Magyarországért versenyen.

A hivatalos elismerések jólesnek, de az igazán fontos visszaigazolás az Önök és a civil szervezetek alkotó együttműködése, a segítő, támogató szavak, amelyeket fórumokon levélben vagy elektronikus üzenetben kapok. Ezek erősítenek meg bennünket, hogy a lakosságért, kerületért végzett munka továbbra is eredményes.

Tegyünk szeretett kerületünkért 2010-ben is. A már elfogadott költségvetési koncepció a jövő évre is bizakodásra ad okot. Közös összefogással fejlesszük tovább Angyalföldet, Vizafogót, Újlipótvárost, teremtsünk minél jobb körülményeket városrészünk valamennyi lakója számára.

dr. Tóth József
polgármester

Angyalföld
Újlipótváros
VizafogóA 2008. év kiadványaiSzép, szeretetteljes karácsonyt, testi, szellemi és lelki megújulást kívántam Önöknek a Hírnök legutóbbi számában. Az azóta eltelt öt- majd négynapos ünnep alkalmat adott arra, hogy felkészüljünk 2009-re.

Mi is így tettünk. Kiadványunkban áttekintjük az elmúlt év eseményeit, a jobb eligazodás érdekében ezúttal is a naptárt hívtuk segítségül. Nem törekedtünk teljeskörűségre. Azokat a főbb döntéseket hívtuk elő az emlékezetből, amelyek leginkább jellemezték a 2008-as évet.

Volt mire visszatekinteni. 2008-ban 70 éves kerület az egyik legsikeresebb évét zárta. Nem volt hiány eseményekben, a fejlődéssel együttjáró program az alapkőletétel, a bokréta- és az átadási ünnepség. Ugyanakkor döntéseink jelentős része a segítő gondoskodásról, az elesettebbek támogatásáról szólt.

Kiadványunkban van mit bemutatni. Az irodaházak, lakóépületek továbbra is itt épülnek legnagyobb számban és arányban, méltán említhetjük felújított útjainkat, virágba borult parkjainkat, gondozott zöldfelületeinket. És hogy a fejlődés folytatódjon: Integrált Városfejlesztési Stratégiát fogadtunk el, döntöttünk az Újlipótvárosi Közösségi Ház megépítéséről.

Kiadványunk néhány oldala kerületrészenként eltér. Az elmúlt évi kezdeményezést folytatva bővebb terjedelmet kaptak azok a képek, melyekkel Angyalföld, Vizafogó és Újlipótváros lakói napi életük során, munkába menet vagy éppen sétáikon találkozhattak.

Szeretném, ha ez a visszatekintés meggyőzné Önöket arról, hogy érdemes, dolgozni ez évben is kerületünkért, mert van miért! Takarékosan, de hatékonyan gazdálkodva újabb terveket tűzünk magunk elé, hogy tovább fejlődjön szűkebb környezetünk. Szeretném, ha ennek megvalósítása együttes munkánkkal mindannyiunk közös ügyévé válna.

dr. Tóth József
polgármester

Angyalföld
Újlipótváros
Vizafogó