XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. október 1. Malvin, Teréz

Közösen a XIII. kerületért - 2010. októbertől 2011. októberig NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

2010. októbertől 2011. októberigTisztelt Lakótársam!

Tavaly októberben páratlan volt az a megtisztelő bizalom és összefogás, amellyel csapatunkat az országban egyedülállóan felhatalmazták. 2014-ig a mi elképzeléseink szerint folytatódik a XIII. kerület fejlődése. Hogyan alakult az elmúlt egy esztendő, azt mutatja be ez a kiadvány.

A politika számunkra a felelősség vállalását jelenti – szavakban és tettekben egyaránt. Arra kértük a kerületben élőket, semmiképpen se hagyják figyelmen kívül ígéreteinket, határozottan kérjenek számon bennünket 2014-ben. Annak érdekében, hogy mindez könnyebben menjen és világos legyen az általunk jónak vélt irány,
fogadtuk el a Közösen a XIII. Kerületért stratégiai programunkat. A dokumentum 14 fejezetében 213 konkrét feladatot határoztunk meg.
Gondolkodásunk középpontjában nem ellenfeleink mindenáron való legyőzése, hanem a létező legtöbb vélemény meghallgatása és figyelembevétele áll. Programunk véglegesítésében is közreműködtek az itt élők, a civil szervezetek. Köszönjük mindazok támogatását, akik segítve közös ügyünket, részt vesznek közös munkánkban.

Az eltelt esztendőt értékelve nincs okunk szégyenkezni! Az ígért feladatokat teljesítettük, a több évre szóló vállalásokat
folyamatosan végezzük. Büszkék vagyunk arra, hogy a kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére megőriztük a kerületünkre jellemző átlag feletti juttatásainkat, körüket bővítettük. Felújított óvodákban, új, korszerű bölcsődékben kezdhették az oktatási évet gyermekeink. Térítésmentes WiFi-t vezettünk be, növeltük az idősek támogatását, és a kismamák helyzetét újabb szolgáltatásokkal segítjük.

A kerület kiemelkedő hagyományos kulturális eseménye a Kerületi Napok sokszínű programsorozata volt, jól sikerült a Vízi majális, az Életmód nap, sok érdeklődőt vonzottak a Nyáresti koncertek, kisebbségi önkormányzataink a Nemzetiségi Fesztiválon mutatkoztak be. Ez évben díszpolgárunk lett: Békés Pál író (posztumusz), Hegedűs D. Géza színész, rendező, Ihász Kálmán olimpiai bajnok labdarúgó és Kemény Győző zenei producer, a Bojtorján együttes vezetője.

Tisztelt Lakótársam!
Ajánlom figyelmükbe kiadványunkat. Az egyes területeken elért eredményeinket külön fejezetben ismertetjük. Egyes hónapok történéseiről polgáraink véleményét is olvashatják. Azon lokálpatriótákét, akik bíztak saját erejükben és az összefogásban. Mindannyian közösen a XIII. kerületért cselekedtek és dolgoztak. Köszönet érte!

Dr. Tóth József
polgármester