XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. szeptember 25. Eufrozina, Kende

Környezetvédelem NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Szmogriadó

Szmogriadó

A kisméretű szállópor koncentrációjának túlzott megemelkedése esetén szmogriadót rendelnek el. Az egészségre veszélyes légszennyezettség csökkentésére korlátozásokat vezethetnek be, és fokozott odafigyelésre kérik a lakosságot.

Tovább

Parlagfű

Parlagfű

A magyar lakosság legalább 10 százaléka szenved a parlagfű allergiát kiváltó pollenétől, ezért a növény írtása kötelező. Alapismeretek a parlagfűről és az eredményes írtási módszereiről.

Tovább

Szelektív hulladékgyűjtés

Szelektív hulladékgyűjtés

A szelektíven gyűjtött hulladék újrahasznosítható, így nem szennyezi a környezetet. A XIII. kerületben több mint 50 szelektív hulladékgyűjtő sziget van, ahol a lakosok elhelyezhetik az újrahasznosítható papír, műanyag, fém és üveg hulladékot. Tájékozódjon, segítsen, gyűjtsön Ön is szelektíven.

Tovább

Hulladékudvar

Hulladékudvar

A hulladékudvarban a lakosság nem csak a szelektíven gyűjtött hulladékot, hanem azokat a veszélyes anyagokat, ilyennel szennyezett hulladékot is ingyenesen leadhatja, amit tilos a háztartási hulladék közé tenni.

Tovább

A klímavédelemről részletesen

A klímavédelemről részletesen

Napjaink talán legégetőbb problémája, miként tudnánk megvédeni bolygónkat, miként tudnánk hosszú távon megőrizni az élet feltételeit a Földön. Mit kell tennünk azért, hogy gyermekeink és unokáink számára is élhető körülmények legyenek? Mik a klímavédelem központi kérdései?

Tovább

Környezetvédelmi hírek

Meghosszabbították a hőségriasztást!

Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár meghosszabbította a 2017. június 22. (csütörtök) 00:00 órától június 26. (hétfő) 24:00 óráig kiadott II. fokú hőségriasztást 2017. június 28. (szerda) 24.00 óráig, figyelembe véve az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéseit, illetve az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai javaslatát. A másodfokú hőségriasztás az ország egész területére vonatkozik.

Tovább

Szúnyoggyérítés a kerületben

Értesítjük az érintetteket, hogy 2017. május 29-30-án (tartaléknapok: május 31, június 1.) a napnyugtát másfél órával megelőző időszakban a XIII. kerület területét is érintő, légi-, kémiai módszerrel történő szúnyoggyérítésre kerül sor.

Tovább

Hálózattisztítási munkák

A Fővárosi Vízművek Zrt. értesíti a fogyasztókat egyben türelmüket és megértésüket kéri a hálózattisztítási munkák okozta kellemetlenségek miatt.

Tovább
További környezetvédelmi hírek

Környezetvédelmi pályázatok

A környezetvédelem támogatására az önkormányzat is hirdet pályázatokat. Társasházaknak, lakásszövetkezeteknek, családi és ikerházak tulajdonosainak egyaránt elérhetővé tesz a helyhatóság forrásokat, s ezek kapcsán rendszeresen kiírást tesz közzé. A többi között előkertek létesítésére, faültetésre, megújuló energiaforrások támogatására, szelektív hulladékgyűjtésre, graffitimentesítésre kérhetnek és kaphatnak pénzt a pályázók.

Az aktuális lehetőségekről és a korábbi eredményekről a környezetvédelmi pályázatok között tájékozódhatnak.