XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. szeptember 25. Eufrozina, Kende

Közlekedés, parkolás NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Közlekedés

A XIII. kerület mind gépjárművel, mind tömegközlekedéssel jól megközelíthető. Két legnagyobb forgalmú útja a Váci út és a Róbert Károly körút: előbbi révén a belváros irányából és az északi agglomerációból, utóbbin keresztül pedig Buda, illetve a XIV. kerület érhető el a kerület.

Tömegközlekedéssel számos lehetőség kínálkozik. A legtöbben az észak-déli metró útvonalát választják, amelynek révén Kőbánya-Kispest és Újpest felől lehet könnyen ide jutni. Átszeli a kerületet az 1-es villamos vonala is, amely a küldő körgyűrű egészén, azon belül a Róbert Károly körúton teszi lehetővé a közlekedést. Fontos villamosvonal még a 14-es, amely a Lehel térről indulva halad a Lehel és a Béke úton egészen Káposztásmegyerig.

Az Újlipótváros közlekedését egyebek között a 73-as és a 76-os trolibuszok segítik, a Dózsa György úton pedig két trolibuszjárat halad: 75-össel a Stadionok felől lehet eljutni a Jászai Mari térig, a 79-es pedig a Dózsa György úti metróállomástól jár a Keleti pályaudvarig. Emellett számos buszvonal segíti a kerület megközelíthetőségét, amelyekről a BKV honlapján tájékozódhatnak.

Parkolás

A XIII. kerületben több fizetőövezet létezik. Ezeken a területeken fizetni kell a parkolásért, amelyet a kihelyezett automaták segítségével tehetnek meg. A fizető parkolást a XIII. kerületben a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Parkolási Üzletága végzi. A kerületi lakosok saját lakókörnyezetükben ingyenesen parkolhatnak, amennyiben a gépjárműnek üzemeltetői vagy tulajdonosai, illetve állandó lakcímük az adott parkolási övezetben található, és gépjárművük szélvédőjén elhelyezték a díjmentes parkolásra jogosító matricát.

A Közszolgáltató Zrt. Parkolási Üzletágának elérhetőségei:

Cím: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 15.

Telefon: 478-5050

Nyitvatartás:
Hétfő: 09.00 - 17.00
Kedd: 09.00 - 17.00
Szerda: 09.00 - 18.00
Csütörtök: 09.00 - 17.00
Péntek: 09.00 - 16.00

Közlekedési, parkolási hírek

Duplázott a győztes testvérpár

Az Országos Polgárőr Szövetség május 21-én, Zsámbékon rendezte meg ez évi Országos Közlekedésbiztonsági Versenyét, amely szép eredménnyel zárult az Angyalföld Polgárőr Szervezet számára. A sikeres szereplést sikerült megismételni június 11-én, a budapesti szervezetek között megrendezett küzdelemben is.

Tovább

Lakossági fórum Újlipótváros forgalomszabályozásáról

A kerületi önkormányzat által évek óta követett, bevált gyakorlatnak megfelelően az önkormányzat minden, a lakosságot érintő jelentős kérdés megvitatása során, a döntés előkészítésének részeként lehetőséget biztosít az érintetteknek észrevételeik, véleményük és javaslataik megfogalmazására. Május 11-én a Civilek Házában került sor a legutóbbi lakossági fórumra, amelynek napirendjén az Újlipótváros forgalomtechnikai fejlesztésével kapcsolatos Cselekvési terv megvitatása, a civil szervezetek és a lakosság képviselőinek meghallgatása szerepelt.

Tovább

A XIII. kerület az M3-as mind a hét állomásának akadálymentesítéséért

A megjelent hírek szerint rövidesen megkezdődik a M3-as metróvonal felújítása. Ugyanakkor kétségessé vált, hogy valamennyi állomás akadálymentes lesz. A hét megállóval érintett XIII. kerület fontosnak tartja, hogy a főváros az ígéretét betartva valamennyi állomáshoz kapcsolódó létesítményt akadálymentesítsen. Dr. Tóth József polgármester és a Lokálpatrióták Egyesülete is még 2016 tavaszán eljuttatta a felújítással kapcsolatos javaslatait és elvárásait Tarlós István főpolgármesterhez. A kerület az akadálymentességet kérő kezdeményezés sikerességét elvárja.

Tovább
További közlekedési, parkolási hírek