XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. szeptember 28. Vencel, Salamon

A XIII. kerületben kiemelkedő gyakorlati példák bizonyítják a környezettudatosság iránti elkötelezettséget Elfogadta a Klímastratégiát a képviselő-testület 2011. december 23. - Módosítva: 2011. december 23. | Környezetvédelmi hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

A 2011. és 2020. közötti időszak fő célkitűzéseit és feladatait foglalja össze a képviselő-testület decemberi ülésén elfogadott Klímastratégia. A XIII. Kerületi Önkormányzat már eddig is sokat tett annak érdekében, hogy a környezetbarát szemléletet szem előtt tartva valósítsa meg fejlesztéseit, ennek szellemében üzemeltesse intézményeit.

Mostantól stratégiai dokumentum szab irányt annak, hogy milyen úton és milyen célkitűzésekkel valósítja meg a klímavédelem és a környezettudatosság terén megfogalmazott terveit a XIII. Kerületi Önkormányzat.

A Klímastratégia kidolgozásának és megvalósításának célja a globális éghajlatváltozást előidéző folyamatok mérséklése. Emellett a kerületi szinten rendelkezésre álló eszközökkel szeretnénk minél jobban felkészülni a jövő kihívásaira és alkalmazkodni a globális változások elkerülhetetlen következményeihez.

A XIII. Kerületi Önkormányzat azt tartja szem előtt, hogy a természeti erőforrások hatékonyabb, takarékosabb felhasználása élhetőbb környezetet, az emberi kapcsolatok, a helyi közösségek felértékelődését, hatékonyabban működő, nemzetközileg is versenyképesebb gazdaságot, azaz összességében jobb minőségű életet is jelent.

Wolfgang Behringer a klíma kultúrtörténetéről írt könyvében így fogalmaz: A klímaváltozás a mi generációnk kihívása. S válaszunktól nem a világ jó sora függ, hanem a miénk.

Hiszünk ebben, és ennek szellemében látunk hozzá a stratégiában foglaltak megvalósításához.