XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. október 1. Malvin, Teréz

A kerékpáros nyomvonal hosszát tekintve a XIII. kerület a főváros élmezőnyében helyezkedik el Elfogadta a Kerékpáros stratégiát a képviselő-testület 2012. január 16. | Közlekedési, parkolási hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

A XIII. Kerületi Önkormányzat évek óta fejlesztésekkel és számos intézkedéssel segíti a kerékpáros közlekedést. A közelmúltban elkészült a célokat és az abból adódó feladatokat összegző Kerékpáros stratégia, amelyre januári ülésén bólintott rá a képviselő-testület. Az erőfeszítések és az eredmények elismeréseként immár második ízben ítélték oda a Kerékpárosbarát Település címet a XIII. kerületnek.

Minden nagyváros keresi az alternatív közlekedési lehetőségeket, és ebben a kerékpározásnak kitüntetett szerepe van - fogalmazott a Kerékpáros stratégia kapcsán Borszéki Gyula alpolgármester a képviselő-testületi ülésen. Mint mondta, a XIII. kerületben a várospolitika alakításában tizenöt éve kiemelt cél a kerékpáros közlekedés fejlesztése. Ennek eredményeképp ma a kerékpár hobbieszközből közlekedési eszközzé tudott válni.

A XIII. kerületben 21 kilométernyi kerékpárút épült meg, de számos más fejlesztés is kapcsolódik a kétkerekűzéshez. Így például Angyalföld, Újlipótváros és Vizafogó számos pontján létesültek kerékpártárolók.

A 2010-es év után tavaly immár második alkalommal érdemelte ki a XIII. kerület a Kerékpáros Település címet.

Kerékpáros stratégia