XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. szeptember 29. Mihály, Mirabella

A menetrendszerinti hajójáratokat szívesen használják a budapestiek Hajóval három XIII. kerületi kikötőből utazhatnak a Dunán 2012. augusztus 14. - Módosítva: 2012. augusztus 30. | Közlekedési, parkolási hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

A Meder utcánál, a Népfürdő utcánál és a Jászai Mari térnél szállhatnak fel az utasok a XIII. kerületben a BKV menetrendszerinti hajóira. A Dunán nyár közepétől Újpesttől a Kopaszi gátig közlekedő járatok így az angyalföldiek, az újlipótvárosiak és a vizafogóiak számára egyaránt hasznos közlekedési eszközzé fejlődtek az elmúlt másfél hónapban. Ráadásul a Dunáról nézve a XIII. kerületet is új és sajátos látószögből szemlélhetjük.

A kirándulni igyekvők számára és a dolgukra igyekvőknek egyaránt jó alternatíva a menetrendszerinti hajójárat, amelyet július 1-jétől indított útjára a  BKV.


A XIII. kerületiek számára hétköznapi ügyeik intézéséhez és hétvégi kiránduláshoz egyaránt alkalmas a hajózás e formája, hiszen a városrészben három kikötőben szállhatnak fel a járatokra. Legészakabbra a Duna Plaza mögötti részen, a Meder utcánál állnak meg a hajók, majd délre haladva a Népfürdő utca következik, végül, de nem utolsó sorban a kerület déli végénél, a Jászai Mari térnél is felszállhatnak az utasok.


Érdemes kipróbálni a menetrendszerinti járatokat azoknak is, akik csak a várossal, a környezettel szeretnének jobban megismerkedni. Még azok számára is különleges képeket, sajátos hangulatot idéz fel a hajókázás, akik jól ismerik a városrész számos pontját. A hétköznapi forgalomban, napi közlekedés során gyakran látott helyszínek új arcukat mutatják a Dunáról nézve.

Képriportunkból alaposabban megismerkedhet a BKV hajójáratával, illetve annak XIII. kerületi kikötőivel.

Hasznos információk a dunai hajójáratokról itt olvashatók.