XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. szeptember 29. Mihály, Mirabella

Újabb segítség a szülőknek Parkolótárcsával fél óráig ingyenes a parkolás 2013. augusztus 23. | Közlekedési, parkolási hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

A kerületi önkormányzat döntése értelmében a XIII. kerületi állandó lakcímmel rendelkező szülők, akiknek a gyermeke a XIII. kerület várakozási övezet területén működő bölcsődébe, óvodába vagy általános iskolába jár, az idei tanévtől Gyermekszállítási parkolási kedvezményt vehetnek igénybe.

A gyermekét szállító szülő 15.00 - 18.00 óra között fél óra időtartamban ingyenesen várakozhat saját tulajdonú gépjárművével az oktatási, nevelési intézmény közelében, amennyiben a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. valamelyik Központi Ügyfélszolgálatán igényelte és kiváltotta a "parkolótárcsát". A parkolótárcsa óráján a szülő beállítja az érkezési időpontot, amelytől kezdődően a gépjármű 30 percig ingyenesen várakozhat a bölcsőde, óvoda vagy az általános iskola előtt. 

Az igénylés feltételei hasonlóak az éves várakozási engedély (parkolási matrica) kiváltási feltételeihez: aláírt, kitöltött igénylőlap, intézménylátogatási igazolás, a saját tulajdonú gépkocsi érvényes forgalmi engedélye, az ügyviteli díj megfizetése. Az ügyfélszolgálat e kedvezmény kiadásakor ellenőrzi a gépjárműadó megfizetését, valamint hogy az autónak van-e korábbi parkolási- és pótdíjtartozása. A kedvezmény részleteiről a társaság honlapján, a https://www.kozszolgaltato.bp13.hu/oldalon olvashatnak, ahol az igénylőlap is letölthető. A kedvezmény vonatkozik a parkolási övezeten kívüli lakóhellyel rendelkező lakosok számára is.