XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. augusztus 9. Emőd, Román

Művészeti díj Szurcsik János festőművésznek 75 éves a XIII. kerület fotókiállítás 2013. december 6. - Módosítva: 2013. december 16. | 75 éves kerület hírei NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

2013. december 5-én nyílt meg a Városház Galériában a kerület önálló közigazgatási egységgé válásának 75. évfordulója alkalmából rendezett fotókiállítás. A szép számú résztvevő a tablókon viszontláthatta az év legfontosabb eseményeit, találkozhatott a 75. évforduló alkalmából szervezett rendezvények, programok résztvevőivel, érdeklődőivel. A kiállítás képeit Holczer Gábor, Péter László és a programszervezők készítették.

Dr. Tóth József országgyűlési képviselő, a kerület polgármester megnyitójában emlékeztetett arra, hogy a 40 helyszínen több mint félszázezer résztvevővel zajló programokon az önkormányzat fő célkitűzése az érték közvetítése volt. A tervet sikerült megvalósítani, a programok nemcsak érdekesek, újszerűek és figyelemfelkeltőek voltak, hanem színvonalasak is.

A 75. évforduló alakalmából az önkormányzat képviselő-testülete módosította a kitüntetésről szóló rendeletét és művészeti díj odaítéléséről döntött. A díjat a kerület közigazgatási területén élő vagy alkotó képző- vagy iparművész munkásságának elismerése céljából alapította. A díjat a polgármester Szurcsik János festőművész részére adta át. A művész a Máglya közi műhelyben alkotott 1958 óta a kerület lakója. Legújabb műveit ebben az évben mutatta be a polgármesteri Hivatal Városház Galériájában. 1963-ban Munkácsy Mihály díjat, 1976 Érdemes művész elismerést kapott. A díj meglepetésként érte a művészt.

A díjazottat és kiállítást köszöntötte a Hortus M. Singers énekegyüttes, akik három számot énekeltek az advent jegyében. Befejezésként az Ének-zene és Testnevelési Általános Iskola diákjai népdalcsokrot adtak elő. A kiállítás részvevői közül sokan éltek azzal a lehetőséggel, hogy korszerű technika segítségével a valóságot némileg átírva egykori kerületi látványosság előtt fotóztatták le magukat.