XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. augusztus 9. Emőd, Román

Díszpolgárokat bemutató interjúkötet Kiállítás a 75. évforduló tiszteletére 2013. december 18. - Módosítva: 2013. december 19. | 75 éves kerület hírei NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

A Radnóti Miklós Művelődési Központban december 16-án „Inter folia fructus” címmel megnyílt kiállítás a kerületről szól. Jelentős részben képzőművészeti válogatás, amelyek jól mutatják be a kerületi alkotások változatosságát, szuggesztív erejét, közöttük díszpolgáraink – Mácsai István, Angyalföldi Szabó Zoltán és Redő Ferenc munkásságának egy-egy részletét.

A kiállítás anyagának másik részét kerületünkről szóló könyvek, kiadványok, fotók, emléklapok alkotják. A kerületi könyvtárakkal együttműködve teljeskörű gyűjteményt próbál a kiállítás bemutatni elsősorban a kerületben élő és alkotó írók munkáját, illetve a kerület valamelyik helyszínén játszódó művet. Néhány egészen egyedi kordokumentum is helyet kapott a tárlatban: lemezborítók, képeslapok, egykori látogatói albumok, emléklapok, bélyegek.

Dr. Tóth József a kerület polgármestere röviden értékelve a 75-ös programsorozatot kijelentette, hogy az a kitűzött célokat elérte, színvonalas programokat, eseményeket élhetett át a több mint 40 ezer látogató. A programok értéket közvetítettek, a kerület jó hírét és lakóinak lokálpatriotizmusát, valamint a partnerkapcsolatokat erősítette. Ezt követően idézte a díszpolgárainkat, hogyan vallottak a megjelent új könyvben kerülethez való kötődésükről.

A rendezvény része volt a kerületről szóló legújabb könyv bemutatója. Baranyi Ferenc költő, műfordító díszpolgárunk az „Arcok, arcélek II” című interjúkötetet méltatta. Kiemelte az első kötetet is jegyző Várkonyi Rita szerző érdemeit, szakmai fejlődését, egyéniségét, mely lehetővé tette az új kötet elkészülését. Farkasházy Tivadar a rá jellemző fűszeres humorral szólt a kerületről, saját kötődéséről és megannyi híres emberről, akik a városrésszel közelebbi kapcsolatba kerültek. Sárosy Éva a 75. évforduló „kerület arca” saját maga nevében elköszönt a rendezvénysorozattól, megemlítve, hogy az mit (sokat, mint mondotta) adott az ő számára.