XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. szeptember 29. Mihály, Mirabella

A társadalmi egyeztetés eredménye A többségi javaslat szerint közlekedik a 15-ös autóbusz 2014. április 25. | Közlekedési, parkolási hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

A Budapesti Közlekedés Központ figyelembe vette az önkormányzat állásfoglalását a 15-ös autóbusz közlekedési rendjének módosításával kapcsolatban. A beérkezett lakossági vélemények döntő része (74%) támogatta a fejlesztési tervezetet. A meghirdetett javaslatok közül a B) változat, azaz a jelenlegi 15-ös viszonylat megosztott közlekedése mellett foglaltak állást.

Várhatóan 2014. május közepétől hosszabbítják meg a 15-ös járat útvonalát a Gyöngyösi utcai metró végállomásáig, emellett 115-ös jelzéssel új járatot indítanak a Boráros téri hév és az Árpád hídi metró között. A 15-ös autóbuszok mindkét irányában a Népfürdő utca – Vizafogó utca – Cserhalom utca- Csavargyár utca – Váci út útvonalon fognak közlekedni. A 115-ös autóbuszok az Árpád hídi metró felé, a Népfürdő utca – Dagály utca - Váci út útvonal érintésével, míg a Boráros tér irányába a jelenleg járt nyomvonalon haladnak.

Az előzetes elképzeléseknek megfelelően a 15-ös és a 115-ös járatok hétköznap jellemzően 20-20 percenként fognak indulni, így a közös szakaszon, a Népfürdő utca és a Boráros tér között a jelenleg alkalmazott 10 perces járatkövetés biztosítható lesz. Szombaton és a munkaszüneti napokon, valamint a hétköznap esti órákban mindkét vonalon 30 peres járatsűrűséget terveznek, így az együttes útvonalon 15 percenként követhetik a járatok egymást. A meghosszabbított 15-ös és az új 115-ös viszonylatban is közlekednek majd alacsonypadlós, korszerű autóbuszok.