XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. november 29. Taksony, Ilma

Időközi önkormányzati képviselő választás Folyik az ajánlások gyűjtése 2015. augusztus 12. - Módosítva: 2015. augusztus 27. | Időközi választások - 2015 NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

2015 szeptember 20-án a XIII. kerületi 10. számú egyéni önkormányzati választókerületben időközi önkormányzati képviselő választásra kerül sor.

A nyilvántartásba vett szervezetek és pártok augusztus 3-óta gyűjtik az ajánlásokat az erre a célra rendszeresített ajánlóíven. A gyűjtés augusztus17-ikén (hétfő) 16.00 órakor fejeződik be.

 Eddig kiket vettek nyilvántartásba?

A XIII. Kerületi Helyi Választási Bizottság eddig a következő szervezetek, illetve pártok jelöltjeit vette nyilvántartásba:

Magyar Liberális Párt, Magyar Szocialista Párt, XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete, Párbeszéd Magyarországért Párt, Magyar Munkáspárt, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Kereszténydemokrata Néppárt, Lehet Más a Politika.

Ki ajánlhat jelöltet?

Az a választópolgár ajánlhat jelöltet, aki a szavazóköri névjegyzékben szerepel.

 Az ajánlóívre rá kell vezetni az ajánlást adó választópolgár

  • nevét,
  • személyi azonosítóját,
  • magyarországi lakcímét,
  • anyja nevét.

Az ajánlóívre a választópolgár adatait más is rávezetheti. Fontos, hogy az ajánlás csak saját kezű aláírással érvényes. A választópolgár több jelöltet is ajánlhat, de egy jelöltet csak egy ajánlással támogathat. Az ajánlás nem vonható vissza. 

 Hány ajánlás szükséges a jelölt állításhoz?

 A Budapest XIII. kerületi 10. számú önkormányzati egyéni választókerületben a választópolgárok száma a központi névjegyzék alapján: 5937 fő.

 A képviselőjelölt állításhoz szükséges ajánlások száma: 60 aláírás.