XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. november 29. Taksony, Ilma

Választási tudnivalók Szeptember 20-án időközi önkormányzati képviselő választás a 10. számú egyeni választókerületben 2015. szeptember 8. - Módosítva: 2015. október 5. | Időközi választások - 2015 NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

2015. szeptember 20. napján (vasárnap) időközi önkormányzati képviselőválasztás lesz a Budapest 13. 10. számú egyéni választókerületben.

Szavazni 06.00 órától 19.00 óráig, személyesen, a választópolgár lakóhelye, tartózkodási helye szerinti szavazókörben lehet.

A szavazókör sorszáma és címe a névjegyzékbe történő felvételről szóló értesítőn szerepel, Az „Értesítőt” a szavazatszámláló bizottság munkájának megkönnyítése érdekében célszerű felmutatni.

 

Szavazni a következő érvényes igazolvány(ok) bemutatásával lehet:

- lakcímet tartalmazó (régi típusú) személyazonosító igazolvány vagy

- lakcímigazolvány ÉS         

- személyazonosító igazolvány vagy

            - útlevél vagy

- 2001. január l-jét követően kiállított vezetői engedély.

Amennyiben a szavazásnak nincs akadálya, a választópolgár megkapja a jelenlétében lebélyegzett szavazólapot és a szavazólap elhelyezésére szolgáló borítékot. A szavazólap átvételét a választópolgár a névjegyzéken saját kezű aláírásával igazolja.

A szavazókörben a szavazólapok kitöltéséhez két-két szavazófülke áll rendelkezésre. A szavazólapok kitöltése alatt csak a szavazó tartózkodhat a fülkében. A választópolgár, ha nem tud olvasni, illetve testi fogyatékossága, vagy bármely más ok akadályozza a szavazásban, akkor általa választott segítőt – ennek hiányában a szavazatszámláló bizottság két tagjának együttes segítségét – veheti igénybe. 

A szavazólapon a jelöltek sorrendje a következő:

1/ Pochanics Szilvia Lehet Más A Politika (LMP)

2/ Dr. Tősér Sándor Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

3/ Barabás György László Magyar Munkáspárt (Munkáspárt)

4/ Varga Zsanett Magyar Szocialista Párt-XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete (MSZP-LPE13)

5/ Sermer Ádám Magyar Liberális Párt (MLP)

6/ Magvasi Adrián Jobbik Magyarországért Mozgalom (JOBBIK)

7/ Faragó Éva Párbeszéd Magyarországért Párt (PM)

ÉRVÉNYESEN szavazni csak a hivatalos szavazólapon szereplő egy egyéni jelöltre, lehet, a jelölt neve, melletti körbe tollal írt két, egymást metsző vonallal (+ vagy X).

Ha a választópolgár a szavazólap urnába történő helyezése előtt jelzi, hogy a szavazólap kitöltését elrontotta a Szavazatszámláló Bizottság a rontott szavazólap helyett egy alkalommal új szavazólapot ad ki.