XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. augusztus 9. Emőd, Román

A kerület közbiztonságáért Új gépkocsi a kerületi rendőrkapitányságnak 2016. október 6. - Módosítva: 2016. október 6. | Közbiztonság hírei NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

A kerületi rendőrkapitányságnak nyújtott önkormányzati támogatás részeként október 6-án, a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságon dr. Tóth József polgármester egy új autó kulcsát adta át dr. Paál Péter György rendőr ezredesnek, a kapitányság vezetőjének.

Az ünnepi esemény alkalmából dr. Tóth József emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat kiemelt feladatai között tartja számon a kerületben élő emberek élet-, és vagyonbiztonságának megőrzéséhez, fejlesztéséhez szükséges feltételek és anyagi források biztosítását.

A kerület közrendjének, közbiztonságának javítása érdekében az önkormányzat évi 165 millió forintot biztosít saját költségvetéséből a rendészeti szervek, közöttük a rendőrség, a közterület-felügyelet, a polgárőrség és a katasztrófavédelem munkájának támogatására, a videokamerás térfelügyeleti rendszer üzemeltetésére és fejlesztésére, bűnmegelőzési, és tájékoztatási célokra. A rendészeti kiadások között a képviselő-testület minden évben 30 millió forintos támogatást nyújt a kerületi rendőrkapitányságnak, amelynek felhasználásáról a kapitányság vezetője dönt.

A most átadásra kerülő Skoda Octavia Combi gépkocsi, amely mintegy négy és félmillió forintba került, még a 2015. évi támogatásból lett megvásárolva. Az elmúlt években kialakult gyakorlat szerint az önkormányzati támogatás egyharmada a kapitányság személyi állományával kapcsolatos célokat szolgál, míg kétharmada a rendőri munkát segítő eszközök beszerzésére, pótlására, fejlesztésére biztosít keretet. – Biztos vagyok abban, hogy az új szolgálati jármű jól hasznosul majd a kerület lakosai érdekében végzett rendőri szakirányú tevékenység során – mondotta a polgármester, majd átadta a jármű kulcsát dr. Paál Péter György rendőr ezredes, kapitányságvezetőnek.

A kapitányságvezető a maga és a kapitányság állománya nevében köszönetét fejezte ki a munkájukhoz nyújtott jelentős összegű, és rendszeres önkormányzati támogatásért. Elmondta, hogy az új gépkocsit a  Bűnügyi Osztály Készenléti Alosztálya fogja használni. A nagy rakterülettel rendelkező Skoda Octavia Combi a civil ruhás nyomozók munkáját fogja segíteni  a készenléti és bűnügyi technikusi feladatok ellátásában.