XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. augusztus 7. Ibolya

Alapellátástól a szakrendelésig Módosultak az egészségügyi ellátási körzetek 2017. február 22. | Egészségügyi hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Az önkormányzat 2007-ben alkotta meg hatályos rendeletét az orvosi körzetek kialakításáról. A rendelet hatályba lépése óta eltelt időszakban változott az egészségügyi alapellátást szabályozó jogi környezet, mely indokolttá tette új rendelet megalkotását. Az ellátási területen 60 felnőtt háziorvos; 18 házi gyermekorvos; 14 felnőtt fogorvos; 8 gyermek fogorvos és 30 védőnői körzet működik területi ellátási kötelezettséggel.

Az alapellátás háziorvosi és gyermekorvosi ügyeletet az önkormányzat a kerület teljes területére biztosítja a közreműködővel kötött szerződés alapján. Az ügyeleti ellátást több kerületi önkormányzat is a XIII. kerület területén biztosítja a Révész utca 10-12. szám alatti épületben. Az ügyeleti ellátás központja biztosítja a kerület lakosságának a könnyen megközelíthető felnőtt és a gyermek orvosi ügyeletet.

 

Az iskolaegészségügyi ellátás az iskolák teljes államosítását követően is megmaradt önkormányzati feladatnak. Az ellátást az önkormányzat a kerület területén található valamennyi iskola esetében biztosítja. Az iskolaegészségügyi ellátás körzete az ellátási területen elhelyezkedő köznevelési intézményekre is kiterjed.