XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. augusztus 9. Emőd, Román

A kormányrendelethez igazítva Változtak a partnerségi egyeztetés szabályai 2017. február 23. | Városfejlesztési hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

A képviselő-testület 2014-ben alkotta meg a Budapest Főváros XIII. Kerület Önkormányzatának a településfejlesztési koncepcióval, az integrált településfejlesztési stratégiával és a településrendezési eszközök készítésével, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályait. A vonatkozó kormányrendelet megváltozott előírásai szükségessé tették egy új szabályzat megalkotását.

Tartalmi változás, hogy a partnerek tájékoztatásának módja és eszközei kiegészülnek az egyes eljárásokban szervezendő lakossági fórummal. Az egyes dokumentumok partnerségi tájékoztatásának előírásai a dokumentum, illetve az eljárások szerint differenciáltabbak lettek, a településrendezési eszközök módosításának eljárásfajtái pedig kiegészültek az állami főépítészi eljárással, mely jogszabályi harmonizáció, elírás javítása, bizonyos esetekben pontosítás esetében alkalmazható. A dokumentumok jóváhagyását követő közzététel határideje a jelenlegi 5. helyett, a jóváhagyást követő 15. napra változott.