XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. november 29. Taksony, Ilma

Javaslatokat 2017. március 31-ig várjuk Kertvárosi építési szabályzat módosítás 2017. március 6. | Városfejlesztési hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

A 2016. november 10-én jóváhagyott Kerületi Építési Szabályzat nem tartalmazza a kertvárosi területet, melynek szabályozásában a településképi előírásoknak nagy súlya van. 2016 év végén megjelent a Településképi Arculati Kézikönyv (TAK) és a településképi rendelet készítésének eljárását és tartalmi követelményeit tartalmazó jogszabály, így megkezdődhet a településképet szabályozó dokumentumok és a kertvárosi építési szabályzat elkészítése.

A párhuzamosan folyó munkák külön eljárásban készülnek, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendeletben szabályozott véleményezési eljárás szerint, mely alapján a Kertvárosi Építési Szabályzat teljes eljárással készül.

A készülő dokumentumhoz előzetes javaslatokat 2017. március 31-ig a partnerségi szabályzatnak megfelelően írásban lehet a Főépítészen keresztül a Polgármesterhez eljuttatni a foepitesz@bp13.hu e-mail címre, vagy postai úton a Hivatal címére (1139 Budapest, Béke tér 1.) a Főépítésznek címezve.