XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. november 29. Taksony, Ilma

Emléktábla koszorúzás Bächer Ivánra emlékeztünk 2017. március 24. | Kulturális hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Az író, újságíró, publicista, a kerület díszpolgára, Újlipótváros közszeretetnek örvendő lokálpatriótája, Bächer Iván születésének 60. évfordulója alkalmából dr. Tóth József polgármester, a képviselő-testület tagjai, az író családtagjai, barátai és tisztelői emléktáblájának megkoszorúzásával emlékeztek egykori lakóépületénél a 2013-ban elhunyt személyiségre.

A bensőséges hangulatú koszorúzás résztvevőit Radó Gábor, a polgármesteri hivatal vezető-főtanácsosa köszöntötte, aki az író alakját megidézve néhány sort olvasott fel Bächer Iván egyik kötetéből, emlékeztetve arra, hogy az emléktáblába vésett gondolat díszpolgárunkat ma is közöttünk élő emberként állítja elénk: „Újlipótváros most az én otthonom… nem akarok már menni sehova, itt maradok…”

 

 Ezt követően előbb dr. Tóth József polgármester, majd a család képviselői, végezetül pedig Bächer Iván barátai és tisztelői helyezték el az emlékezés koszorúit és virágait a ma is rendkívül népszerű, gyakran idézett publicista emléktáblájánál.