XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. november 29. Taksony, Ilma

Otthonában köszöntötték Rózsika nénit 105 éves a kerület legidősebb lakója! 2017. március 30. | Kulturális hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Születése napján, március 30-án, Katona József utcai otthonában, családtagjai jelenlétében köszöntötte dr. Tóth József polgármester kerületünk legidősebb lakóját, Laufer Istvánné Rózsika nénit. A polgármester az ünnepi alkalomra készült torta és virágcsokor, valamint az önkormányzat jókívánságai mellett az ilyenkor szokásos összeget is átadta az ünnepeltnek.

Rózsika néni a középiskola befejezését követően, özvegy édesanyjával és két bátyjával  költözött  a család korábbi lakóhelyéről, Szegedről  Budapestre, ahol testvére vállalkozásában, adminisztrátorként dolgozott. A II. világháborút a Hollán Ernő utca 6. szám alatti védett házban vészelte át, majd a háborút követően  bedolgozóként egy szövetkezetben vállalt munkát, egészen nyugállományba vonulásáig. Egy lánya, két unokája és négy dédunokája teszik teljessé hétköznapjait, akik lesik  ma is minden kívánságát.

Rózsika néni 2001 óta a Klub Kávézó Idősek Klubjának  tagja, klubtársai büszkék a kerület legidősebb tagjára, akit tisztelettel és szeretettel vesznek körül.