XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. augusztus 7. Ibolya

A városi kerékpározás népszerűsítéséért Bringásreggelivel indult a nap 2017. május 4. | Környezetvédelmi hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Önkormányzatunk ebben az esztendőben is csatlakozott a Magyar Kerékpáros Klub országos bringásreggeli akciójához, amelynek keretén belül kerületünkben három helyen, a Szegedi úti Szakorvosi Rendelőintézet előtt, a Lehel Csarnoknál és a Jászai Mari téren, május 4-én csütörtökön, reggel hét és kilenc óra között péksüteménnyel, üdítő italokkal és gyümölccsel vendégelték meg a kerékpárral közlekedőket.

Kerületünkben először 2012-ben szervezte meg az önkormányzat a napjainkra rendkívül népszerűvé vált bringásreggelit, amely a később megrendezésre kerülő Autómentes Nappal, és az Európai Mobilitás Héthez kapcsolódó helyi eseményekkel együtt szerves része a Kerületi Környezetvédelmi-fenntarthatósági programnak. Köztudomású, hogy az elmúlt években az önkormányzat stratégiai célként kezelte a kerékpározás népszerűsítését. Ennek keretén belül pályázati forrást biztosít a kerékpárok biztonságos tárolását szolgáló társasházi létesítmények megvalósításához, és támogatja a kerékpáros infrastruktúra fejlesztését is.

A kerékpárral közlekedők megszokták, és megkedvelték a bringásreggeliket, amelyek lebonyolításából az Angyalföldi Szociális Egyesület, és a Prevenciós Központ is kiveszi a részét. A most megrendezett program alkalmával több százan éltek a felkínált reggeli lehetőségével, a kerékpárosok között az elmúlt évekhez képest sokan voltak a szüleikkel óvodába, iskolába igyekvő gyermekek, és szép számmal akadtak nyugdíjas sportemberek is.

A kerékpárosokat szemlélve megállapítható, hogy túlnyomó többségük életvitel szerűen használja a kerékpárt, és nem takarékoskodik a biztonságot szolgáló speciális ruhadarabok és kiegészítők beszerzésével.

Az akció közreműködői a reggeli mellé egy jó hírrel is szolgáltak a bringásoknak: ebben az esztendőben is folytatódik a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság kerékpár regisztrációs akciója, amit a kerület rendőrei az Angyalföld Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány támogatásával végeznek.

Az akció keretében a rendőrség rögzíti a tulajdonos adatait, majd a biciklire sorszámozott matricát ragasztanak és sorszámot festenek, ami a továbbiakban lehetővé teszi a bicaj azonosítását. A kerékpár regisztrációra legközelebb május 26-án, 16.00 és 18.00 óra között, a Gyöngyösi sétány 3. szám előtt lehet jelentkezni, a regisztráció díjtalan. Fontos, hogy a kerékpárt mindenki vigye magával.