XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. augusztus 7. Ibolya

A környezettudatos szemlélet népszerűsítéséért Madarak és Fák Napja 2017. május 10. - Módosítva: 2017. május 11. | Környezetvédelmi hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Hazánkban első alkalommal Chernel István ornitológus szervezte meg a Madarak és Fák Napját, 1902-ben. Az amerikai eredetű ünnepről a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény szerint minden év május 10-én emlékezünk meg, és azt a célt szolgálja, hogy főként az ifjúság körében népszerűsítse a környezet-, és természettudatos életmódot és szemléletet.

Az idei, immár a 115. Madarak és Fák Napját kerületünkben a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület bevonásával ünnepelték meg a Meséskert Tagóvoda óvodásai, és ezt követően, a szépen felújított Kassák parkban a kerületi idősek klubhálózatának tagjai. Az egyesület szakemberei öt tárgykör köré csoportosítva, gazdag szemléltető anyag felhasználásával mutatták be a madarak fajtáit, életük jellemzőit, fészkelésük, szaporodásuk, táplálkozásuk legjellemzőbb vonásait.

A bemutató során a gyerekek és a nyugdíjasok megtekinthették a baglyok és a gólyák köpetét, és szakszerű magyarázatot hallhattak azok összetételéről, azonosításukra szolgáló tartalmi jellegzetességeikről. Mindenki kézbe vehette a legelterjedtebb énekes madarak fészkeit, megnézhette tojásaikat, és megismerkedhetett költési szokásaikkal. A résztvevők részletes tájékoztatást kaptak az év madarának választott tengelicről, meghallgathatták a madár sajátos hangját, és gyönyörködhettek színpompás tollazatában is. Képeink a Madarak és Fák Napja 2017. évi eseményének két helyszínén készültek. Tekintse meg galériánkat!