XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. szeptember 28. Vencel, Salamon

105 éves lenne Hegedüs Géza Emléktábla koszorúzás a kerület díszpolgárának 2017. május 15. | Kulturális hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

105 évvel ezelőtt, 1912. május 14-én született Hegedüs Géza háromszoros József Attila-díjas író, költő, egyetemi tanár, a XIII. kerület díszpolgára. Születésnapja alkalmából az önkormányzat és a nevét viselő iskola képviselői megkoszorúzták az író 2000-ben állított emléktábláját. Az ünnepi műsort a Hegedüs Géza Általános Iskola tanulói adták. Hegedüs Géza 1996-ban lett a kerület díszpolgára. 1999. április 9-én 86 éves korában hunyt el. A Fiastyúk utcai intézmény 1999. aug.1-én választotta a kerület díszpolgárának nevét.

A műsorban elhangzott: Vallomás pipafüstben, Petschnerné Nádler Irén igazgató asszony tolmácsolásában. Az Értő utasok éneke c. verset Aczél Rebeka kerületi első díjas szavaló adta elő, majd később ugyancsak ő olvasott fel részletet az Erdőntúli veszedelem c. regényből. A népdalcsokrot Baranyi Dorina, Gál Réka, Hajdú Noémi, Klisz Tünde előadásában hallhatta a jelen levő számos érdeklődő. A műsort az Útiláz c. vers zárta, Zalán Luca az iskolai verseny győztesének előadásában.

A XIII. Kerületi Önkormányzat koszorúját dr. Tóth József polgármester, a Hegedüs Géza Általános Iskola nevében az intézmény igazgatója és a diákok helyeztek el koszorút és virágokat.