XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. augusztus 7. Ibolya

Újra víz alá került a Béke tér Tanulmányterv már van 2017. május 24. - Módosítva: 2017. május 24. | Környezetvédelmi hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Az elmúlt években mind gyakrabban fordul elő, hogy felhőszakadás következtében teljesen víz alá kerül a Béke tér. A május 23-án, a kora esti órákban bekövetkezett, jégesővel párosult extrém mennyiségű csapadék ismét elöntötte kerületünk központi terét, kétségbeejtő helyzetbe sodorva a szakrendelőben rekedt idős, beteg embereket, a téren elmerült járművek vezetőit és utasait, és a félméteres, hömpölygő vízzel borított járdákon hazafelé igyekvő gyalogosokat is.

A kerületi önkormányzat több alkalommal kezdeményezte a szükséges műszaki fejlesztések végrehajtását az illetékeseknél az ismétlődő,  jelentős károk megelőzése érdekében  A Fővárosi Csatornázási Művek több esetben deklarálta, hogy a Béke téri meglevő kapacitás a fővárosi csatornahelyzet legneuralgikusabb pontja. Elismerte, hogy hirtelen lezúduló csapadék elvezetésére a rendszer műszakilag alkalmatlan, a probléma megoldásához új gyűjtőcsatorna megépítésére és/vagy egyéb műszaki megoldásra lenne szükség. Jó hír, hogy  a tanulmányterv már elkészült.