XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. szeptember 29. Mihály, Mirabella

Nehéz dolga volt a zsűrinek Szenior Ki Mit Tud? az AJAMK-ban 2017. május 26. - Módosítva: 2017. május 26. | Kulturális hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

A Szociális Szolgáltató Központ rendezésében, május 25-én, az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ színháztermében került sor a kerületi idősek klubhálózata tagjainak 2017. évi Ki Mit Tud? vetélkedőjére. A műsort alkotó 34 egyéni, és csoportosan bemutatott produkció műfajilag sokféle volt: a vers és prózamondástól a szóló énekszámon át a kórusművek megszólaltatásán keresztül egészen a táncospárok és együttesek fellépéséig terjedt a kínálat.

A rendezvényt Hegedű Kovács Márta, a művelődési központ munkatársa nyitotta meg, aki a közönség üdvözlését követően bemutatta a zsűri tagjait, majd megkezdődött a művészi produkciók sora. Elsőként a Derűs Szívek Idősek Klubjának  Zengő Kórusa lépett a közönség elé, akik hegedű és zongorakísérettel előadott, magas színvonalú dalcsokor előadásukért nagy tapsot kaptak. A két részre tagolt vetélkedő bővelkedett a meglepetésekben. A nagy átéléssel előadott prózai versenyszámok között olyanok is akadtak, amelyeket maguk az előadók írtak, és magas színvonalat képviseltek a táncbemutatók  koreográfiái is.

A műsorban elhangzott Máté Péter két szerzeménye, Hofi Géza:Próbálj meg lazítani című örökzöldje, József Attila, Arany János, Tompa Mihály, Petőfi Sándor, Romhányi József , Baranyi Ferenc és más költők egy-egy költeménye, és még egy szellemes bohózat szereplőinek is tapsolhattak a nézők.

A különböző produkciókat külön-külön kategóriákban értékelte a zsűri, amelynek tagjai  Teremi Trixi színművésznő, Konrád Kornélia koreográfus, és Radó Gábor, a polgármesteri hivatal vezető főtanácsosa voltak. A díjazottak listáját ide kattintva tekinthetik meg látogatóink. Az eseményen készült fényképeinket galériánk tartalmazza.