XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. szeptember 29. Mihály, Mirabella

40 éves a kerület egyik legnépszerűbb tagóvodája Boldog szülinapot, Pöttyös ovi! 2017. május 28. - Módosítva: 2017. május 30. | Kulturális hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Megnyitásának 40. évfordulója alkalmából, május 26-án dr. Tóth József polgármester, Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, Kautzky Lászlóné önkormányzati képviselő, Molnár Miklósné, az Egyesített Óvoda vezetője, Osváth Viktória, a tagóvoda vezetője, az intézmény dolgozói, a szülők képviselői és a gyermekek jelenlétében bensőséges hangulatú ünnepségen idézték fel a Jász utcai Pöttyös Tagóvoda történetének jelentősebb állomásait.

Az esemény résztvevőit Osváth Viktória intézményvezető üdvözölte, majd Molnár Miklósné, az Egyesített Óvoda vezetője olvasta fel dr. Tóth József polgármester ünnepi alkalomra írott levelét, amely bevezetőjében Rudolf Steiner osztrák filozófus, az antropozófiai iskola kidolgozójának, a Waldorf pedagógia megteremtőjének egyik gondolatát idézte: „Az egész gyermek olyan, mint egyetlen érzékszerv, minden hatásra reagál, amit emberek váltanak ki belőle. Hogy egész élete egészséges lesz-e vagy sem, attól függ, hogyan viselkednek a közelében.”

A továbbiakban a levél emlékeztetett arra, hogy az 1977-ben épült, 2014-ben teljes körű felújításon átesett tagóvoda a kerület egyik legnépszerűbb gyermekintézménye. Az itt dolgozó pedagógusok családias légkörben, szeretettel és nagy odaadással készítik fel a gyermekeket az iskolai évekre. Az intézményben folyó munka színvonalát bizonyítja az a tény, hogy a  létesítmény az elmúlt években elnyerte a Madárbarát Óvoda, majd a Zöld Óvoda címet. Az önkormányzat biztosította a feltételeket a digitális oktatórendszer bevezetéséhez, ami napjaink legkorszerűbb oktatórendszere. Dr. Tóth József levelét az intézmény vezetőjének és munkatársainak címzett jókívánságokkal zárta.

A levél elhangzását követően a polgármester Holopné Schramek Kornélia alpolgármesterrel átadta  az önkormányzat ajándékát Osváth Viktória intézményvezetőnek, aki köszönetet mondott az önkormányzat támogatásáért, gondoskodásáért.

– Óvodánk 2007-ben vette fel a Pöttyös Óvoda nevet, mivel abban az időben piros pöttyök díszítették az óvoda épületét. A szülők annyira megszokták ezt az elnevezést, hogy gyakran az egész Jász utcát azonosítják vele, Pöttyös utcaként említve azt. Az elmúlt évtizedek alatt nagyon sok gyermek töltötte óvodás éveit ezek között a falak között, és a dadusok és pedagógusok is többször cserélődtek.

Jelenleg négy csoportban , összesen 110 gyermekkel folyik a pedagógiai munka. Munkatársaim nagy szeretettel, motiváltan és elkötelezetten foglalkoznak az óvodásokkal, akik ragaszkodással viszonozzák lelkiismeretes munkájukat – mondotta az intézményvezető, említést téve arról is, hogy az esemény alkalmából minden gyermeket olyan pöttyös bögrével ajándékoztak meg, amit az óvodások haza is vihetnek.

Az ünnepi gondolatok elhangzása után a születésnapi esemény résztvevői a gyermekek ünnepi alkalomra összeállított műsorát tekintették meg.