XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2021. október 20. Vendel, Kleopátra

Gazdag program, ínycsiklandó finomságokkal Nemzetiségek Fesztiválja – a sokszínűség jegyében 2017. május 29. | Kulturális hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Május 28-án, a Babér utcai Szent Mihály templom szomszédságában található parkban került sor a kerületben élő nemzetiségek 2017. évi, egész napos fesztiváljára. Mivel az előző napi gyermeknapra való tekintettel a szervezők ezúttal a korábbi években megszokott mulattató eszközök egy részéről lemondtak, ha lehet, még hangsúlyosabbá váltak a nemzetiségek által nyújtott szórakozási, tájékozódási, kóstolási lehetőségek.

A rendezvény délelőttjén a Cinka Panna Cigány Színház művészei aratták a legnagyobb sikert. Míg a kisebbek a színpad előtti nézőtéren drukkoltak az interaktív előadás szereplőinek, lassan benépesültek a nemzetiségek sátrai előtti terek is. Voltak, akik a különféle nemzetiségi népviseletek sokszínűségében gyönyörködtek, míg mások a német-ruszin kézművesség mesterműveivel, a szerb konyha specialitásaival ismerkedve, vagy a sátrak mögötti területen berendezett népi játékokkal múlatták az időt.

Ezúttal is sok nézőt vonzott a nemzetiségek színpompás felvonulása, és a fesztivál csúcspontja ebben az esztendőben is a görög táncház jókedvű műsora volt. Galériánk a rendezvény néhány emlékezetes pillanatát örökítette meg.