XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. szeptember 29. Mihály, Mirabella

Elkezdődött a Nyáresti Koncertek programsorozat Koncert – égi áldással 2017. június 6. | Kulturális hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Különleges hangulatot kölcsönzött a Nyáresti Koncertek programsorozat első rendezvényének az a körülmény, hogy a június 4-én, a Szent István parkban megrendezett nyitó eseményen, amelyen a Fischer Annie zeneiskola zenekara mutatta be műsorát, néhány perccel a kezdés után leszakadt az ég.

A hangverseny hallgatóságát, és a fellépő muzsikusokat Takács Ferenc, az önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Művelődési bizottságának elnöke köszöntötte, ám már a megnyitó beszéd alatt kövér cseppekben hullani kezdett az eső.

A zenészek az öltöző sátorban kerestek menedéket, de egy percre sem merült fel a koncert elhalasztásának gondolata. A sátorban megszólaltatott műveket a közönség a környező fák lombjai, sebtében előkerült esernyők és alkalmi menedéket nyújtó műanyag székek oltalmában hallgatta végig.

Az égi áldás csillapodását követően az előadók és a hallgatóság tagjai ismét a szabad ég alatt találkoztak egymással, és az esemény álló koncerttel fejeződött be.

Igaz, hogy a váratlan csapadéknak ezúttal senki sem örült, de az biztos, hogy az esemény résztvevői egy különleges emlékkel gazdagodhattak a Szent István parkban ezen az esős vasárnap estén.

A következő hangversenyre június 18-án, szintén a Szent István parkba várják a zeneszerető közönséget, a sorozat második rendezvényén a Makám együttes koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők.