XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. augusztus 8. László, Domonkos

Kiosztották „Az Év Pedagógusa” díjakat Pedagógusnapi ünnepség 2017. június 7. | Kulturális hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Az önkormányzat és a XIII. Kerületi Egyesített Óvoda szervezésében, június 6-án, a József Attila Művelődési Központ színháztermében került sor a 2017. évi Pedagógusnap megünneplésére, amelyen dr. Tóth József polgármester és Holopné Schramek Kornélia alpolgármester mellett megjelent a képviselő-testület több tagja, Takács Ferenc a Szociális Egészségügyi és Művelődési bizottság elnöke, a polgármesteri hivatal, a köznevelési és a szociális intézmények vezetői és munkatársaik, valamint a szülői szervezetek és intézményi tanácsok reprezentánsai is.

Az egybegyűlteket előbb a Csicsergő Tagóvoda óvodásai, majd a Németh László Gimnázium 5.b. osztályos tanulója, Lederer Nóra köszöntötte egy-egy vers, illetve szavalat elmondásával, majd az Egyesített Óvoda Kardos Andrea által vezényelt Philomela kórusának előadását hallgatta meg a közönség.

Ezt követően az ünnepség védnöke, dr. Tóth József polgármester mondott ünnepi köszöntőt, bevezetőjében hangsúlyozva, hogy az önkormányzat 2001-óta ünnepli a jelenlegi formájában a pedagógusok napját.

A továbbiakban a polgármester 16 pontban foglalta össze az elmúlt évi Pedagógusnap óta eltelt időszak legfontosabb, a területtel kapcsolatos eseményeit. Az önkormányzat 3,3 milliárd forintot fordított az ágazatra, az intézmények működtetésére, fejlesztésére és felújítására. Az utóbbiak közül említést kapott a Meséskert Tagóvoda, amely nem csak hazánkban, de Európai mércével mérve is a legkorszerűbb gyermekintézmények közé tartozik, valamint a Tüzér Tagóvoda felújítása, amelynek befejezése ez év nyarán várható. A polgármester emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat mindent megtett és a jövőben is megtesz annak érdekében, hogy legféltettebb kincseink, a gyermekeink és unokáink a lehető legjobb körülmények között, elhivatott pedagógusok segítségével készülhessenek fel az előttük álló életre. Ezt a célkitűzést szolgálja az is, hogy az önkormányzat 48 új státust hozott létre az intézmények magas színvonalú, a szülők elvárásainak megfelelő követelmények teljesítése érdekében. – Nagy megbecsüléssel köszöntöm kerületünk pedagógusait ezen a napon – mondotta dr. Tóth József,  és végezetül jó egészséget, és jó munkát kívánt a felelősségteljes hivatás  jelenlévő képviselőinek.


 

Ezt követően a polgármester Holopné Schramek Kornélia alpolgármesterrel átadta a 2017. évi „Az Év Pedagógusa” díjakat. A rangos elismerésben ezúttal Winter Istvánné a Futár Tagóvoda-, és Peregi Györgyi a Csicsergő Tagóvoda óvodapedagógusai, Formanek Annamária ének-zene, német és karvezetés szakos tanár (Csata Utcai Általános Iskola), Lukácsné Homor Veronika tanár, gyógypedagógus, intézményegység-vezető (Prizma – EGYMI), és dr. Dunkel Zoltánné földrajz-orosz szakos középiskolai tanár (Németh László Gimnázium) részesültek.

 

A továbbiakban Molnár Miklósné, az Egyesített Óvoda igazgatója mondta el ünnepi gondolatait, hangsúlyozva, hogy a kerületben tíz évvel ezelőtt született döntés az Egyesített Óvoda létrehozásáról, ami az elmúlt években beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az ünnepi beszéd elhangzását követően az óvodaigazgató szakmai pályázatok díjait, jubilálók, kitüntetettek és címpótlékban részesülők elismeréseit adta át az arra érdemeseknek.

A 2017. évi Pedagógusnapi ünnepség  - az önkormányzat ajándékaként -  Kamarás Iván és Dajka Krisztián  zenés műsorával zárult.