XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. szeptember 25. Eufrozina, Kende

Köllner Ferenc-emlékdíj NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Dr. Tóth JózsefA Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) elnöksége egyhangú szavazással sikeres önkormányzati vezetői tevékenysége, valamint az önkormányzatiság érdekében folyamatosan végzett következetes tevékenysége elismeréseként részesítette Köllner Ferenc-emlékdíjban dr. Tóth Józsefet, a XIII. kerület polgármesterét.

Dr. Tóth József eddigi pályafutása során mindvégig a XIII. kerületben dolgozott, 1994-től a XIII. kerület polgármestere. Szívügye a XIII. kerület folyamatos fejlődése, rendje, tisztasága, az itt élő emberek szociális biztonságának fenntartása. Irányítása alatt töretlenül fejlődik a városrész, amelynek vagyona évről évre növekszik.

A fővárosban elsőként kezdeményezte a minőségbiztosítási rendszer bevezetését a Polgármesteri Hivatalban, majd az önkormányzat intézményeiben. Felismerte, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás követelményrendszere a közigazgatásban is a minőséget állítja a középpontba. Tevékenysége révén a kerület kapcsolatai kiterjedtebbek lettek, testvérvárosainak száma gyarapodott.

 

A Köllner Ferenc-emlékdíj az önkormányzatok érdekében tevékenykedők számára az egyik legmagasabb szintű elismerés, amelyet minden évben a Helyi Önkormányzatok Napjához kapcsolódó ünnepség keretében nyújtanak át a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöksége által arra érdemesnek ítélt személyeknek.

Dr. Tóth Józsefnek jelentős érdemei vannak az önkormányzat céltudatos, határozott irányításában. A XIII. kerületért végzett magas szintű, áldozatkész munkáját, eddigi életútját elismerve a XIII. kerület lakossága 2002-ben országgyűlési képviselővé is megválasztotta. Népszerűségét, támogatottságát bizonyítja, hogy 2010-ben országgyűlési mandátumát már harmadszor, önkormányzati választásokon polgármesterré választását már ötödik alkalommal erősítették meg a választók.

 

A XIII. kerületének dinamikus fejlődésének bizonyítéka, hogy a városrész számos más díjjal is büszkélkedhet:

  • Hild János-díj
  • Magyar Közigazgatási Minőség Díj
  • Kerékpárosbarát Település
  • Idősbarát Önkormányzat