XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT

Szavazás

Ön szerint melyik a legfontosabb hír a kerületi egészségügyi intézmények 2017. évi működésével összefüggésben?

Szavazok
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. szeptember 28. Vencel, Salamon

Kassák Lajos XIII. Kerületi Irodalmi Díj 2015 - LEZÁRULT 2015. május 27. - Módosítva: 2015. december 18. NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

XIII. kerületi Szociális, Egészségügyi és Művelődési Bizottság pályázatot hirdet három kategóriában, a kerületi profi és amatőr írók, költők számára.

P Á L Y Á Z A T I  F E L H Í V Á S

a „Kassák Lajos XIII. Kerületi Irodalmi Díjra”

A Költészet Napja alkalmából a Szociális, Egészségügyi és Művelődési Bizottság irodalmi pályázatot hirdet a XIII. kerületben állandó lakhellyel rendelkező írók, költők és amatőrök számára.
Pályázni három kategóriában lehet: hivatásos íróknak és költőknek próza, vagy vers kategóriában, valamint amatőröknek bármilyen irodalmi alkotással.
Hivatásos írónak, költőnek azt tekintjük, akinek legalább egy könyve már megjelent (nem magánkiadásban) és rendszeresen publikál.
A pályázat célja a kerületben élő hivatásos írók és költők megbecsülése, támogatása, valamint a tehetséges amatőr irodalmi alkotók felkutatása. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékeli. A nyertes pályázók kategóriánként 400 ezer Ft pénzjutalomban és oklevélben részesülnek.

A pályázatok beadásának határideje:

2015. szeptember 30.

A pályázatokat jeligésen a következő címre várjuk:

XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal Szociális és Köznevelési Osztály

1139 Budapest, Béke tér 1.

A pályázó eddig még nem publikált 2 verset, vagy maximum 20 oldalból álló prózát nyújthat be. A pályázatokat 4 példányban kérjük beküldeni (a pályázatokat tartalmazó – jeligével és kategóriával (profi vagy amatőr) ellátott - nagy borítékba tegyenek egy kisebb, azonos jeligével ellátott zárt borítékot. A lezárt kis borítékban legyen a pályázat kategóriája, a pályázó neve, lakcíme, e-mail címe, telefonszáma, nyilatkozat arról, hogy a szerző saját szellemi terméke a beadott pályamű és hozzájárul annak térítésmentes közléséhez. A hivatásos pályázónál rövid szakmai önéletrajza is szükséges.). A pályaműveken csak a jeligét tüntessék fel.
Kategória megjelölés nélküli, vagy kézírásos pályázatokat nem áll módunkban elfogadni. A pályaművek visszaadására nincs lehetőség.


A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet a 06 (1) 452-4100/5155 telefonszámon Radó Gábor ügyintézőnél.

Kérem a kerületi hivatásos és amatőr írókat és költőket, éljenek az Önkormányzat Képviselő-testülete által alapított díj lehetőségével, és vegyenek részt a pályázaton. A díjat az év végén a XIII. kerület polgármestere adja át.

A 2015. évi „Kassák Lajos XIII. Kerületi Irodalmi Díj eredménye


 

  • Profi vers kategória: Térey János „Szűcs Attila-triptichon”
  • Profi próza kategória: Grecsó Krisztián „Találkozások”

  • Amatőr kategória megosztott díj: Szabó Sándor „Ölembe macskát gondolok”
  • Amatőr kategória megosztott díj: Balla Ferenc „Jégcsengők”