XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT

Szavazás

Ön szerint melyik a legfontosabb hír a kerületi egészségügyi intézmények 2017. évi működésével összefüggésben?

Szavazok
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. szeptember 26. Jusztina, Kozma, Damján

Pályázati kiírás a XIII. Kerületi Értékvédelmi Támogatás 2017. évi pályázatára 2016. március 3. - Módosítva: 2017. március 8. NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

A pályázat összeállításához a Főépítészi Iroda szívesen nyújt informális támogatást.

Ez évben is kiírta a XIII. kerületi Önkormányzat Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottsága a 34/2017. (II. 22.) TKLB. sz. határozatával a kerületben lévő védett építészeti értékek megőrzését célzó XIII. Kerületi Értékvédelmi Támogatás pályázatot.

A pályázat kerete: bruttó 10.000.000 Ft.

A támogatás célja a XIII. kerület közigazgatási területén lévő, jogszabállyal védett, valamint a világörökségi területen található építészeti értékek megmentése, azok felújítása, restaurálása.

A pályázat hangsúlyozottan az eredeti részek felújítását, restaurálását, visszaállítását támogatja.
Ilyen helyreállítási munkák többek között:
   a.) Kívülről látható homlokzati, utcaképi, településképi meghatározó részek, mint külső földszinti és emeleti nyílászárók, tető, erkély, valamint ezek tartozékai, díszítései, feliratok, kerítés, kapuzat, előlépcső, előtető, illetve teljes homlokzat helyreállítása, színezése, falfirkák eltávolítása.
   b.)Belsőépítészeti, iparművészeti, képzőművészeti értékek, kapualj, lépcsőház, udvar, belső közös terek, valamint ezek díszítéseinek és tartozékainak helyreállítása.
   c.) Különösen indokolt esetben helyiségen belüli építészeti, iparművészeti, képzőművészeti tartozékok, berendezések helyreállítása.

A támogatás elbírálásánál előnyt élvez a településképet meghatározó felújítás és az a pályázó, aki a Fővárosi Önkormányzattól a Műemléki Keretből vagy az Építészeti Értékvédelmi Támogatásból támogatásban részesült.

A pályázat alapján egyszeri, vissza nem térítendő támogatás nyerhető el, de az nem haladhatja meg a pályázat mellékletét képező költségvetés 50%-át. Egy épületre (ingatlanra) legfeljebb 2.000.000 Ft összeg nyerhető el.

A pályázati kiírás szövege itt, a Főépítészi Iroda oldalán az Építészeti értékek védelme menüpont alatt és a Főépítészi Irodán érhető el. A pályázat összeállításához a Főépítészi Iroda szívesen nyújt informális támogatást.

A pályázatot két példányban személyesen kell benyújtani a Budapest Főváros XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal Főépítészi Irodájára (1139 Budapest, Béke tér 1.), beérkezési határidő: 2017. május 11. (csütörtök) 16.00 óra.