XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2022. augusztus 8. László, Domonkos

Elektronikus kapcsolattartás közigazgatási perekben NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

 

A közigazgatási határozatok felülvizsgálata iránti perekben 2016. július 1-től a 2015. évi CCXII. törvény alapján a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára kötelező, a jogi képviselő nélkül eljáró természetes személyek esetében lehetőség az elektronikus kapcsolattartás.


A keresetlevél a „közigazgatási szerv határozatának bírósági felülvizsgálata iránti keresetlevél benyújtásához" megnevezésű űrlap (lásd oldalt: letölthető dokumentumok) kitöltésével nyújtható be az elsőfokú közigazgatási határozatot hozó, Budapest Főváros XIII. Kerület Önkormányzatához.


Az elektronikus ügyindítás menete:


• az űrlapok az ÁNYK nyomtatványkitöltő programmal tölthetők ki, a kitöltött elektronikus űrlapok az Ügyfélkapun keresztül továbbíthatók
- az ÁNYK nyomtatványkitöltő program telepítése kötelező (az elektronikus nyomtatványok kizárólag ezzel a programmal tölthetők ki):
http://nav.gov.hu/nav/ebevallas/abevjava/javakitolto.html
- Ügyfélkapu elérési útja:
https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu/
az Ügyfélkapu használatának feltétele a regisztráló személyazonosságának igazolása, ehhez minősített elektronikus aláírás szükséges, ennek hiányában a regisztrálónak személyesen kell megjelennie valamely okmányirodában
• technikai előfeltétel továbbá, hogy számítógépére telepítve legyen a Java alkalmazás legfrissebb verziója
• ÁNYK keretprogram használata: Indítsa el a programot, majd válassza ki az Adatok/Új nyomtatvány menüpontot, és keresse ki, majd jelölje ki kattintással a letöltött nyomtatványt. A nyomtatvány megnyitása után ügyeljen arra, hogy munkáján rendszeresen mentést végez.
• Titkosítás: A Kapcsolat az Ügyfélkapuval / Hivatali kapuval menüpontból a nyomtatvány megjelölése elektronikus beküldésre funkció választásával történik. A művelet elvégzése kötelező, mivel csak .kr kiterjesztésű titkosított állományok tölthetők fel a Hivatali kapura.
• A dokumentum titkosítása után létrejön a .kr kiterjesztésű állomány (boríték), mely alapesetben a felhasználó C:\felhasznalok\felhasznalonev\abevjava\eKuldes\KR\Kuldendo\ könyvtárában található.


Nyomtatvány feltöltésének lépései:
1. Belépés az Ügyfélkapuba
2. Dokumentum feltöltés kiválasztása. A dokumentum feltöltő a következő menüpontokon keresztül érhető el: Ügyfélkapu / Dokumentum feltöltés / Általános dokumentum feltöltés.
3. Titkosított állomány megnyitása: a Kiválaszt gomb segítségével adható meg a korábban kitöltött adatlap
4. Feltöltés indítása. Ha a feltöltés sikeres volt, akkor erről az üzenet ablakban kapunk megerősítést.
• Nyomtatvány érkezése a Hivatalhoz:
Az elküldés sikerességéről és a Hivatal válaszáról az Ügyfélkapu /Értesítési tárhely /Beérkezett dokumentumok menüpontjában talál értesítést. A Hivatal által küldött üzenet dokumentumában fogja megtalálni annak az ügynek az iktatási számát, amelyet kezdeményezett. A hivatali ügyintézés során (amennyiben szükséges), kérjük, mindig a kapott iktatási számra hivatkozni szíveskedjék.


További útmutató az ÁNYK nyomtatványkitöltő programhoz:
http://nav.gov.hu/nav/letoltesek/tudnivalok_nyomtatvanykitolto_programokhoz.html
A kötelező vagy kizárólagos elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó rendelkezéseket a 2016. július 1. napján és az azt követően indult közigazgatási eljárás során hozott határozat bírósági felülvizsgálata iránti perekben kell alkalmazni.